Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ο Πρωταθλητής Ελλάδος Σωτήρης Μαλικέντζος στον Πολύγυρο

Την Κυριακή, 12/3/2017, o ΑΣΟ Πολυγύρου, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, θα υποδεχτεί τον πρωταθλητή Ελλάδος Σωτήρη Μαλικέντζο.
Ο Σωτήρης Μαλικέντζος είναι Fide Master με πολλές σημαντικές σκακιστικές διακρίσεις στο ενεργητικό του.
Ξεκίνησε μαθαίνοντας σκάκι από τον πατέρα του και γράφτηκε στη Σκακιστική Ένωση Βόλου.
Το 2008 αγωνίζεται με την Εθνική μας στην Ολυμπιάδα Νέων κάτω των 16 ετών (Μερσίνα Τουρκίας), το 2009 αναδεικνύεται πρωταθλητής ανδρών Θεσσαλίας και τα έτη 2011 και 2012 πρωταθλητής Ελλάδας Νέων. Διακρίνεται στα διεθνή τουρνουά Καλαμαριάς (2011) και Πάλαιρου (2013), στο Εαρινό Τριανδρίας (2013) και σε άλλες ατομικές και ομαδικές διοργανώσεις. Το 2011 αποκτά τίτλο Fide Master και εντάσσεται στα προπονητικά κλιμάκια επίλεκτων νέων σκακιστών.

Είναι Πρωταθλητής Ελλάδας 2013 και Πρωταθλητής Ελλάδας Blitz (Γρήγορο Σκάκι) 2015.
Έχει πραγματοποιήσει πολλά τουρνουά σκακιστικής επίδειξης, σιμουλτανέ (Πάτρα,Βόλος,Ελασσόνα κλπ). Από 2007 είναι σκακιστής της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αυτή την στιγμή εργάζεται ως δικηγόρος σε δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του ΑΠΘ στον τομέα του Ποινικού Δικαίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάλυση παρτίδων από την ίδιο, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου, στις 11:00 και έπειτα αγώνα επίδειξης "Σιμουλτανέ" εναντίον είκοσι σκακιστών.
Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι σκακιστές ανεξαρτήτως συλλόγου που ανήκουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται να δηλώσουμε συμμετοχή κάπου; Υπάρχει κάποια χρέωση για την παρακολούθηση ή για τη συμμετοχή στο σιμουλτανέ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πεγιάς Βασίλειος