Ο σύλλογος

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Πολυγύρου (Α.Σ.Ο.Π.) είναι αθλητικό σωματείο αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ιδρύθηκε το 1997 από ανθρώπους που αγαπούν το σκάκι και επιθυμούν να συμβάλλουν στη διάδοση αυτού του ευγενούς αθλήματος στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, τον Πολύγυρο, και τη Χαλκιδική γενικότερα.
Πρόεδροι του συλλόγου διετέλεσαν κατά σειρά στο παρελθόν οι κκ. Μαγδάλης Γεώργιος, Τσομπανόπουλος Μηνάς, Αγιομαμίτης Αλέξανδρος.
Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση του αθλήματος του σκακιού στους νέους, φέρνοντάς τους σε επαφή με αυτό το πνευματικό άθλημα, στο οποίο κυριαρχεί η ευγενής άμιλλα, ο υγιής ανταγωνισμός. Κατά συνέπεια, κύρια δραστηριότητα του συλλόγου είναι τα μαθήματα του σκακιού σε παιδιά των νηπίων και του δημοτικού σχολείου.
Εξίσου σημαντικό κομμάτι του συλλόγου είναι το αγωνιστικό τμήμα. Η ομάδα του συλλόγου, στην οποία συμμετέχουν παίκτες διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα παιδιά από τα τμήματα εκμάθησης του συλλόγου, σημειώνει επιτυχίες και έχει ανέλθει στη β' εθνική κατηγορία.
Η ομάδα το 2017 κατέκτησε το πρωτάθλημα της τοπικής κατηγορίας της ΕΣΣΘ-Χ και ανήλθε στον Προκριματικό Όμιλο Α΄Εθνικής, ενώ το 2016 διοργάνωσε και συμμετείχε στο Final Four του Κυπέλλου της Ένωσης.
Το 2021 συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας (Βόρειος Όμιλος) για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου καταλαμβάνοντας μάλιστα την 5η θέση εξασφαλίζοντας την παραμονή στην κατηγορία.
Το 2022 έτος σταθμός για την ομάδα με τη συμμετοχή στην ενιαία Α' Εθνική κατηγορία και η κατάληψη της 23ης θέση σε σύνολο 33 ομάδων.


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μπορείτε να δείτε τους αθλητές του Συλλόγου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: