Προπονητές
Θεόδωρος Ρωμανός

Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αθλητής από το 1998 και προπονητής από το 2002.
Έχει παίξει σε πολλές ισχυρές ομάδες και έχει γευτεί με αυτές πολλές επιτυχίες τόσο σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο. Έχει δει μαθητές του να προοδεύουν και κάποιοι από αυτούς να κατακτούν πρωταθλήματα Ελλάδας. Ως αναπληρωτής δάσκαλος ταξίδεψε στη χώρα, διαδίδοντας παράλληλα το σκάκι σε κάθε δομή, που εργάστηκε. Έχει συνεργαστεί ως προπονητής σκακιού με πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, καθώς και με βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εφαρμόζει σκακιστικά προγράμματα για παιδιά με αυτισμό, ΔΕΠ/Υ και άτομα με κινητικές αναπηρίες. Βοηθά συναδέλφους του να διδάξουν σκάκι στην ευέλικτη ζώνη στις τάξεις τους. Διδάσκει σκάκι σε νήπια και διαπιστώνει από πρώτο χέρι το πόσο σημαντικό είναι για την ανάπτυξη τους. Αναπτύσσει και εμπλουτίζει καθημερινά με τη βοήθεια νηπιαγωγών και άλλων προπονητών, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα στο οποίο μπορούν να έρθουν σε επαφή οι μικρότεροι φίλοι μας με το αγαπημένο του παιχνίδι. Θέλει να κάνει το σκάκι προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ακόμη και από την προσχολική ηλικία.


Προηγούμενοι προπονητές


Δημήτρης Μαυρέας

Ο Δημήτρης Μαυρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Στο σκάκι εργάζεται επαγγελματικά από τις αρχές τις δεκαετίας του 1990. Οι συνεργασίες του εκτείνονται στην περιφέρεια (Χίος, Χαλκιδική, Ρόδος) και τη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί με πλήθος φορέων, συλλογικοτήτων και μεμονωμένων ατόμων (με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως) με κύριο σκοπό τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη και τη διάδοση της «σκακιστικής» ιδέας και τη συνακόλουθη καλλιέργεια της αθλητικής του υπόστασης. Η προπονητική – εκπαιδευτική εμπειρία του περιλαμβάνει άτομα και από τα δύο φύλα, από προσχολική ηλικία έως και ενήλικες. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της κρίσης και της κατανόησης του/της προπονούμενου/ης, καταδεικνύοντας την αλληλεπίδραση του σκακιού με την ανθρώπινη έκφραση και διανόηση, την τέχνη, την επιστήμη, τον αθλητισμό, τη φιλοσοφία, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Κατέχει τίτλο προπονητή της FIDE (FIDE Instructor).


Νικόλαος Ντίρλης

Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής από το Πολυτεχνείο Πάτρας. Από το 2011 εργάζεται σαν επιμελητής σκακιστικών εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο QualityChess με έδρα τη Γλασκώβη. Έχει εργαστεί σαν βοηθός πολλών GM ανάμεσα στους οποίους οι Sabino Brunello, Elshan Moradiabadi, Jacob Aagaard. Ankit Radjapa και Sune Berg Hansen. Έχει εργαστεί σαν αναλυτής για την Εθνική Ομάδα Ανδρών της Δανίας σε δύο συνεχόμενες Ολυμπιάδες (2012 και 2014). Μαζί με τον GM Jacob Aagaard έχουν συγγράψει δύο βιβλία που πραγματεύονται θέματα της θεωρίας ανοιγμάτων. Το τρίτο του βιβλίο αποτελεί και το ντεμπούτο του σαν stand-alone συγγραφέας. Έχει γράψει πλήθος άρθρων και ανταποκρίσεων για ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένα σκακιστικά περιοδικά. Έχει τον τίτλο του FIDE Trainer.Άννα Δίσκου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Κατοικεί μόνιμα στο Νέο Μαρμαρα Χαλκιδικής. Έμαθε να παίζει σκάκι απο την ηλικία των 4 ετών, εφόσον αποτελουσε το αγαπημένο παιχνίδι του πατέρα της και όλης της οικογένειας. Μαζί με τα εικαστικά, που ειναι το κύριο επάγγελμα της, η μουσική και το σκακι αποτελούν τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου της. Ενεργό μέλος του συλλόγου απο τό 2017. Ανέλαβε να διδάξει τις πρώτες βασικές γνώσεις στο σκάκι και να μεταδώσει την αγάπη για αυτό σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο σύλλογο.Δεν υπάρχουν σχόλια: