Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

 Η εμπλοκή σε μια αθλητική δραστηριότητα είναι μια μαθησιακή εμπειρία ζωής για κάθε παιδί που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα στεκόμαστε στη ζωή και τις προκλήσεις της όχι μόνο ως παιδιά αλλά και ως ενήλικες.

Τα παιδιά είτε παίζουν σκάκι είτε παίζουν Πινγκ πονγκ, είτε παίζουν ποδόσφαιρο είτε παίζουν μπάσκετ έρχονται αντιμέτωπα με πολλές προκλήσεις. Το δίκαιο παιχνίδι, η ήττα, η νίκη, η συνεργασία, η συγκέντρωση, η αφοσίωση, η προσπάθεια είναι κάποιες από αυτές.
Πως διαχειριζόμαστε την ήττα και τη νίκη στον αθλητισμό;
Ποια είναι η καταλληλότερη προσέγγιση που μπορούν ακολουθήσουν οι γονείς για να στηρίξουν τα παιδιά τους.
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα συζητηθούν με προσκεκλημένη ομιλήτρια την αθλητική ψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια Φρόσω Μήτσιου.
Λίγα λόγια για την κ. Μήτσιου:
Η Φρόσω Μήτσιου είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια και Αθλητική Ψυχολόγος. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου εκεί έκανε και το Μεταπτυχιακό της στη Σχολική - Εξελικτική Ψυχολογία. Η εξειδίκευση της στην Αθλητική Ψυχολογία έγινε μεταξύ άλλων με τις σπουδές στο Ashworth College [USA], Sport Psychology for Peak Performance και στο Barca Innovation Hub Universitas [Spain], Psychology for High Performance Sports.Συνεργάζεται είτε σε ατομικά είτε σε ομαδικά αθλήματα με αθλητές, προπονητές, προπονητικό και ιατρικό team (γιατρός, φυσιοθεραπευτής, οστεοπαθητικός, εργοφυσιολόγος, διατροφολόγος, γυμναστής), διαιτητές, γονείς σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο (ενδεικτικά, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό) καθώς και με ομοσπονδίες και με την Εθνική Ελλάδος. Οι εξειδικεύσεις της επίσης είναι στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία (ΚΕΑΔΔ) καθώς και στη Μη Κατευθυντική Εμψύχωση ομάδων. Από το 2007 διατηρεί το δικό της γραφείο ως Ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της Ψυχολογίας συμμετέχοντας σε ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια και ενεργά με συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια καθώς και δημοσίευση σε ελληνικό και ξένο επιστημονικό περιοδικό. Έχει προσκληθεί να μιλήσει στα πλαίσια επιμορφωτικών εκδηλώσεων, σε επιστημονικούς συλλόγους, σε αθλητικούς συλλόγους και συλλόγους γονέων καθώς και σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Ήταν καθηγήτρια Ψυχολογίας σε ιδιωτικό κολέγιο στη Θεσσαλονίκη. Παρουσίαζε εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή σε τοπικό κανάλι της πόλης. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας (FEPSA)
Θα ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης για την προθυμία και το ενδιαφέρον με τα οποία στήριξαν την πρωτοβουλία του ΑΣΟΠ. 

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε την κ. Νίκη Τάσιου και το Γυμναστήριο Fitness New Life στον Πολύγυρο, την κ. Πελοποννησίου Ελένη και το κατάστημα αθλητικών ειδών στα Ν. Μουδανιά και τον κ. Παναγιώτη Μπόλματη Design Furniture στον Πολύγυρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: