Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Αποτελέσματα 7oυ Ανοικτού τουρνουά Rapid ΑΣΟ Πολυγύρου


Διεξήχθει το Σάββατο 24 Αυγούστου, το 7ο Ανοικτό καλοκαιρινό τουρνουά Rapid του ΑΣΟ Πολυγύρου στο Καφέ - Εστιατόριο ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ.  
Οργανώθηκε ένα πολύ δυνατό τουρνουά, με πολύ καλούς σκακιστές και με ρεκόρ συμμετοχών οι οποίες έφτασαν τις 70.
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το τουρνουά είχε διεθνή αξιολόγηση, ενώ οι σκακιστές χωρίς δελτίο αθλητή είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε Β' Γκρουπ δυναμικότητας.  
Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Σταυρακάκης Βασίλειος σημειώνοντας το απόλυτο 6/6. Δεύτερος, με 5/6 βαθμούς κατετάγει ο περσινός νικητής, Μυξάκης Ευάγγελος ενώ τρίτος, ισοαθμώντας με τον δεύτερο, κατετάγει ο νεαρός Γαλάνης Νικόλαος - Παναγιώτης (U14) πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό τουρνουά. 
Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η νεαρή σκακίστρια Καβακοπούλου Ιουλία - Αναστασία με 4,5/6. 
Στο Β' Γκρουπ των παικτών χωρίς δελτίο αθλητή, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Aref Heydari Mohammad με 5/5.
Απονομές μεταλλίων έγιναν στις κατηγορίες U06, U08, U10, U12, U14, U16, και Βετεράνων .
Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί την διεύθυνση του Καφέ - Εστιατορίου ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ για την άψογη φιλοξενία και για το κέρασμα που παρείχε στους παίκτες του τουρνουά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα Γκρουπ Α, Γκρουπ Β.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ εδώ .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφού συγχαρώ τους υπεύθυνους για την διοργάνωση του 7ου Ανοικτού καλοκαιρινού τουρνουά Rapid του ΑΣΟ Πολυγύρου, στο Καφέ - Εστιατόριο ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ, 24 Αυγούστου 2019, θα ήθελα να παραθέσω τις προσωπικές μου απόψεις σχετικά:
Εκτός και εάν αντιλαμβάνομαι λανθασμένα ή κάτι μου διαφεύγει, ο σκοπός του τουρνούα είναι ψυχαγωγικός και επιμορφωτικός και προσφέρει εμπειρίες και κίνητρα για τα παιδιά μας, εμψυχώνοντάς τα και παροτρύνοντάς τα να ασχοληθούν με το σκάκι, σε κάθε κατηγορία αγωνιζομένων με δελτίο ή χωρίς.
Η κατηγοριοποίηση ανά ηλικίες όμως, η οποία διασφαλίζεται σε κάθε αντίστοιχη εκδήλωση ( σχολικά, πανελλήνια σκακιστικά πρωταθλήματα και άλλα ) και επιβεβαιώνεται στη συνέχεια και από τις βραβεύσεις ανά ηλικία, δυστυχώς για λόγους που δεν κατανοώ, παρακάμφθηκε στην εν λόγω διοργάνωση τουλάχιστον για την ανοιχτή κατηγορία ( χωρίς δελτίο ), για την οποία δεν υπήρξε ούτε καν ανακοίνωση των αποτελεσμάτων – προκρίσεων μετά από κάθε γύρο σε εκτυπώσιμη μορφή, σε αντίθεση με την κατηγορία αθλητών με δελτίο.
Έτσι αντί τα παιδιά μας, ηλικίας 6 ετών να παίζουν με παιδιά «κοντινής» ηλικίας καιαντίστοιχης εμπειρίας, βρέθηκαν να παίζουν με παιδιά, εκ των οποίων το μικρότερο ξυρίζονταν και φυσικά να μην μπορέσουν να συμμετέχουν “επί ίσης όροις” και να ανταποκριθούν, τουλάχιστον ως προς την εμπειρία, η οποία απορρέει και συνδέεται με την ηλικία τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η άμυλα, η οποία όντως απαραίτητη προϋπόθεση σε όλα τα αθλήματα ( π.χ, στίβος, κ.λπ ), δεν απαγορεύει και δεν καταργεί τις κατηγορίες ανά ηλικία και καλλιεργείται επιμελώς και με προσοχή, σε συνάρτηση και όχι ανεξάρτητα με την ηλικία των αγωνιζομένων, για να μπορέσει να διασφαλιστεί.
Συνέπεια των παραπάνω, είναι αφενός για ένα εξάχρονο παιδί να μην ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και τη θέλησή του για συνέχεια και να αποθαρρύνεται, χάνοντας τις “παρτίδες” όχι γιατί δεν μπορεί να αγωνιστεί, αλλά γιατί η ενός έτους εμπειρία του δεν του επιτρέπει να συναγωνιστεί κάποιον με τουλάχιστον δεκαετή εμπειρία και αντίστοιχη διαφορά ηλικίας και αφετέρου, όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα τα «μεγάλα» παιδιά να κερδίσουν τα εξάχρονα παιδάκια και να πανηγυρίζουν στην απονομή.
Ίσως λοιπόν, λόγου του μεγάλου αριθμού συμμετοχής, ο οποίος αυξήθηκε αιφνιδίως, προκλήθηκε μια ανισοβαρή κατανομή της προετοιμασίας και του ενδιαφέροντος ως προς τον σχεδιασμό και την οργάνωση, σε ότι αφορά τις κατηγορίες με δελτίο – χωρίς δελτίο, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις κατηγορίες με δελτίο, οι οποίες αγωνίζονται ανεξαρτήτου ηλικίας.
Παρόλα αυτά, όμως θεωρώ ότι για τα μεγάλα παιδιά ( χωρίς δελτίο ) θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετική κατηγορία, στην οποία θα αγωνίζονταν πιο δίκαια και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον με άτομα της ηλικίας τους και του επιπέδου τους και παρακαλώ η άποψή μου να ληφθεί ως πρόταση από το Δ.Σ σε επόμενη διοργάνωση.
Διαφορετικά καταλήγουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις και κινδυνεύουμε να συναινούμε και να συμμετέχουμε σε πανηγυρισμούς, στις οποίες ουσιαστικά επικροτούμε όσους κατάφεραν και “έκλεψαν τις καραμέλες από τα παιδιά μας”.