Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Απολογισμός τελικής φάσης μαθητικών πρωταθλημάτων για τον Α.Σ.Ο. Πολυγύρου (Περιστέρι, 20-22 Απριλίου 2019)Η τελική φάση των πανελλήνιων (ομαδικών και ατομικών) μαθητικών πρωταθλημάτων σκακιού, που διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου Αττικής (20-22 Απριλίου 2019) ολοκληρώθηκε με σημαντικές διακρίσεις και πολλές όμορφες εμπειρίες για τους μικρούς σκακιστές του Ομίλου μας.

Συνολικά συμμετείχαν δεκατρείς σκακιστές του ΑΣΟΠ και πέτυχαν δύο πλασαρίσματα στην εξάδα και ένα ασημένιο μετάλλιο στα ανοικτά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά:

Το Γυμνάσιο Πολυγύρου, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, με πρόκριση της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, αποτελούμενη από τους Μήτσιου Κωνσταντίνο, Κουκουμπή Αθανασία – Άννα, Μουστάκα Αθανάσιο και Παλαιοχωρινού Αγνή, κατέλαβε τελικά την 8η θέση, χάνοντας στον τελευταίο γύρο την είσοδο στα μετάλλια.

Στα ατομικά πρωταθλήματα: Στην κατηγορία των νηπίων ο Παπαδόπουλος Σωτήρης πέτυχε 5 νίκες σε 9 αγώνες (20ος σε 54 συμμετοχές). Στην Α΄ Δημοτικού, η Πράτσα Μαρία πέτυχε 4/9 (9ο κορίτσι, σε 90 συμμετοχές). Στη Β΄ Δημοτικού ο Σταύρου Αθανάσιος (από Αρναία) 5/9 (43ος σε 142 συμμετοχές), στη Γ΄ Δημοτικού ο Μουστάκας Βασίλειος 6/9 (24ος σε 176 συμμετοχές) και η Πεγιά Όλγα – Αθανασία 4/9, στην ΣΤ΄ Δημοτικού ο Μήτσιου Γεώργιος 7/9 (6ος σε 132 συμμετοχές) και η Πεγιά Μαρία 5/9 (8ο κορίτσι). Στην Α΄ Γυμνασίου ο Μήτσιου Κωνσταντίνος 6,5/9 (7ος) και ο Μουστάκας Αθανάσιος 5/9 (28ος σε 78 συμμετοχές). Στη Β΄ Γυμνασίου η Κουκουμπή Αθανασία – Άννα με 4,5/9 (5ο κορίτσι) και η Παλαιοχωρινού Αγνή 3/9 (9ο κορίτσι) (σε 55 συμμετοχές).

Στο ανοικτό κύπελλο, που διεξήχθη ταυτόχρονα, συμμετείχαν η Κουκουμπή Χριστίνα στις τάξεις Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού, που πέτυχε 5/9, (2ο κορίτσι, σε 32 συμμετοχές) και ο Πεγιάς Γεώργιος στα Γυμνάσια - Λύκεια.

Φάνηκε ότι τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και έκαναν χαρούμενους και τους γονείς τους. Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας (και τους γονείς τους που τα στηρίζουν ποικιλοτρόπως), για τους καλούς και ισχυρούς αγώνες που έδωσαν, που τους εξοπλίζουν στην κατοπινή σκακιστική τους πορεία και τους ενδυναμώνουν στη ζωή τους γενικότερα. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και ευχαριστούμε τους προπονητές του συλλόγου για τις προσπάθειες που καταβάλουν, το Δήμο και την Πνευματική Στέγη Περιστερίου, καθώς και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για τη διεξαγωγή και οργάνωση των αγώνων.

Συγχαίρουμε ακόμη τις ομάδες και τους μαθητές –τριες που ανήλθαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης όλων των πρωταθλημάτων αλλά και όλους τους συμμετέχοντες και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και αντάμωση σε επόμενους σκακιστικούς αγώνες.


Το Δ.Σ. του Α.Σ.Ο.Π


Δεν υπάρχουν σχόλια: