Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Απολογισμός ομαδικών μαθητικών πρωταθλημάτων για τον Α.Σ.Ο. ΠολυγύρουΤο Σαββατοκύριακο, 02 και 03 Φεβρουαρίου 2019, διοργανωθήκαν από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, οι (18οι) προκριματικοί αγώνες των Ομαδικών Πρωταθλημάτων σκακιού για τους μαθητές –τριες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπάγονται στην περιφέρεια της Ένωσης. Τα πρωταθλήματα διεξήχθησαν με επιτυχία στις εγκαταστάσεις του δημοτικού σχολείου Λαγυνών, με την ιδιαίτερη φροντίδα των μελών του Δ.Σ. του τοπικού Σκακιστικού Ομίλου και του συλλόγου των γονέων του Δημοτικού σχολείου Λαγυνών. 
Τα περισσότερα παιδιά,  που συμμετείχαν στις ομάδες του Γυμνασίου Πολυγύρου, του 1ου και του 2ου δημοτικού σχολείου Πολυγύρου και του δημοτικού σχολείου Αρναίας Χαλκιδικής και έλαβαν μέρος στους αγώνες, παρακολουθούν μαθήματα στον Όμιλό μας.
1. Η ομάδα του Γυμνασίου Πολυγύρου, αποτελούμενη από τους Μήτσιου Κωνσταντίνο, Κουκουμπή Αθανασία – Άννα,  Μουστάκα Αθανάσιο και Παλαιοχωρινού Αγνή, κατέλαβε την 2η θέση ανάμεσα σε 13 ομάδες Γυμνασίων, προκρινόμενη με τον τρόπο αυτό στους τελικούς αγώνες των πανελληνίων πρωταθλημάτων, για πρώτη φορά στην ιστορία του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα αυτή, σχεδόν αυτούσια (με την προσθήκη ενός ακόμη μαθητή), ήταν αυτή που τερμάτισε δεύτερη στα πανελλήνια πρωταθλήματα μαθητών –τριών δημοτικών σχολείων το έτος 2017, στο Λουτράκι Κορινθίας.
2. Το 1ο δημοτικό σχολείο Πολυγύρου, συμμετέχοντας με δύο τετραμελείς ομάδες, αποτελούμενες η Α΄ ομάδα από τους Μήτσιου Γεώργιο, Στράτο Ιωακείμ – Φίλιππο, Μουστάκα Βασίλειο και Κουκουμπή Χριστίνα και η Β΄ ομάδα από τους Τσεκρέζι Ελιάνο, Τσεκρέζι Ονέλια, Θωμά Βασίλειο και Μήτσιου Άννα – Μαρία, κατέλαβαν, ανάμεσα σε 66 ομάδες δημοτικών σχολείων, η μεν πρώτη την 6η θέση και προκρίθηκε και αυτή στους τελικούς πανελλήνιους αγώνες για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και η δεύτερη την 31η θέση.
3. Το 2ο δημοτικό σχολείο Πολυγύρου, με μία εξαμελή ομάδα, αποτελούμενη από τους Πεγιά Μαρία, Πεγιά Όλγα – Αθανασία, Χατζοπούλου Νεφέλη, Μπανάκα Παναγιώτα, Λειβαδάρο Αντώνιο και Παναγιωτόπουλο Βασίλειο, κατέλαβε την πολύ καλή και τιμητική 16η θέση, αναπληρώνοντας όλα τα παιδιά δύο φορές, ώστε στις τέσσερις σκακιέρες να αγωνισθούν όλα τα παιδιά εξίσου, μη επιδιώκοντας αποκλειστικά τη νίκη αλλά τη συμμετοχή των παιδιών.
4. Το δημοτικό σχολείο Αρναίας συμμετέχοντας για πρώτη φορά στα πρωταθλήματα με δύο μάλιστα ομάδες, με Α΄ ομάδα, τους Καρατσέ Δημήτριο, Ελευθερίου Γεώργιο, Σερδάρη Χρήστο και Χότζα Αργυρώ και με Β΄ ομάδα, τους Σταύρου Αθανάσιο,  Κεχαγιά Αχιλλέα, Κύρου Δημήτριο και Κύρου Χρυσή, κατέλαβαν την 54η και την 26η αντίστοιχα, αποκομίζοντας οι μαθητές πολύτιμες εμπειρίες και θέτοντας σοβαρές βάσεις για το μέλλον. Τα παιδιά αυτά προπονούνται για ελάχιστους μήνες με τον προπονητή του Α.Σ.Ο. Πολυγύρου, Δημήτρη Μαυρέα και αποδεικνύουν με την απόδοση τους, την πολύ καλή δουλειά, που γίνεται στα αναπτυξιακά τμήματα του Ομίλου.  
Το Δ.Σ. του Ομίλου συγχαίρει και ευχαριστεί για μία ακόμη φορά όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στους αγώνες, τους γονείς και συνοδούς τους, που με μεγάλη υπομονή και δικά τους έξοδα μετέφεραν και στήριξαν τα παιδιά, τους τρεις προπονητές της ομάδας, Νικόλαο Ντίρλη, Θεόδωρο Ρωμανό και Δημήτρη Μαυρέα, τους διαιτητές, την ΕΣΣΘ-Χ και το Σκακιστικό Όμιλο Λαγυνών για την διοργάνωση.
Συγχαίρουμε ακόμη τις ομάδες που ανήλθαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης και των δύο πρωταθλημάτων αλλά και όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στους τελικούς πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες.
Το Δ.Σ. του Α.Σ.Ο.Π
Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: