Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Επιτυχίες σκακιστών μας στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα 2015

Με μεγάλη επιτυχία και με ένα μετάλλιο στις αποσκευές της, επέστρεψε η πολυπληθής αποστολή των σκακιστών μας από την Ερέτρια Ευβοίας, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών.
Θυμίζουμε ότι από τον Πολύγυρο συμμετείχαν συνολικά δώδεκα μαθητές -τριες.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αθανασία Κουκουμπή που κατέλαβε την τρίτη θέση στα κορίτσια της Δ' τάξης με 6/9 βαθμούς.
Διακρίθηκε επίσης, ο Γιώργος Μήτσιου ο οποίος κατεγάγει 7ος στη γενική κατάταξη της Β' Δημοτικού με 6,5/9 βαθμούς. Στην ίδια τάξη η Μαρία Πεγιά σε σταθερή άνοδο καταφέρε 3,5/9 βαθμούς.
Στους πρωτοεμφανιζόμενους είχαμε:
Στην Γ' Δημοτικού τον Κωνσταντίνο Μήτσιου που έκανε 5 βαθμούς και τη Μπανάκα Βασιλική με 3.
Στην Δ' Δημοτικού, εκτός από την Κουκουμπή Αθανασία, είχαμε την Παλαιοχωρινού Αγνή με 3,5 βαθμούς και την Μπανάκα Κωνσταντίνα με 3 βαθμούς.
Ο Γιάννης Χλιάπας και ο Γιώργος Πεγιάς συμμετείχαν στη Ε' δημοτικού μία πολύ δύσκολη κατηγορία πετυχαίνοντας 4 και 2 βαθμούς αντίστοιχα.
Τέλος, από τους μικρούς σκακιστές μας στα νήπια η Πεγιά Όλγα- Αθανασία έκανε 2 νίκες, ενώ στην Α' τάξη η Κουκουμπή Χριστίνα 3,5 και η Παλαιοχωρινού Μαρία 1 νίκη.

Στα ομαδικά πρωταθλήματα είχαμε την πολύ καλή εμφάνιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου που με τρεις νίκες μία ισοπαλία και δύο ήττες ισοβάθμησε στην 9η θέση με άλλες 7 ομάδες στους 7 βαθμούς, αλλά με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας κατατάχθηκε δέκατη πέμπτη, ανάμεσα σε 34 δημοτικά από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα του 2ου Δημοτικού κατετάγει 30η με 4 βαθμούς. Εντύπωση προκάλεσε στους παραβρισκόμενους η πρόκριση και η συμμετοχή δύο σχολείων από την κωμόπολή μας.

Όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση της μεγαλύτερης σκακιστικής γιορτής του αθλήματος, καθώς οι συμμετοχές συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών φάσεων ξεπερνά τους 30000 μαθητές σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας!!!

Τα αποτελέσματα αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε στις συνδέσεις της προηγούμενης ανάρτησής μας.

Φωτογραφίες από τους αγώνες μπορείτε να δείτε εδώ.
Κάποιες από αυτές προέρχονται από την επίσημη σελίδα των αγώνων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: